RIDDERSPULLEN GEVRAAGD !!

Omdat in de tijd van jhr. Gevers uit Assumburg heel veel materiaal is verdwenen, willen we i.s.m. Stayokay voorwerpen en afbeeldingen uit de riddertijd voor het Slot gaan maken en/of aanschaffen. Er is al een banier gemaakt met de afbeelding van een harnas (zie hiernaast). Wij, de rondleiders van o.a. kasteel Assumburg willen voor de kinderen en ook de andere bezoekers van Slot Assumburg onze geschiedenis in de kastelentijd rond 1450 en 1500 meer inzichtelijk maken. Het lijkt ons daarom leuk het kasteel wat aan te kleden met attributen uit die riddertijd.

Daarom vragen wij alle mensen, of er zijn , die nog ridderspullen, die niet meer gebruikt worden, in hun bezit hebben, die wij mogen gebruiken om Assumburg ”aan te kleden”.
Wij zoeken, een Harnas evt. malienkolder, zwaarden, hellebaarden, lansen, strijdhamers en evt losse onderdelen van harnassen, zoals Helmen, Kurassen, Hand- en/of voetstukken en Schilden etc.

Alles is welkom, m.u.v. speelgoed en samoerai-zwaarden.
Sinds kort gebruiken we een cassette met een afbeelding van een harnas, om dit bij de rondleidingen te vertellen, maar echte spullen zijn natuurlijk veel mooier en beter.
Indien U iets heeft neem even contact op met de HKH of met PW van Zwieten tel 0251 235827

Recent Posts

Start typing and press Enter to search