Touchtafel weet alles van HKH, Cultuurhuis en Bieb

In het gemeentehuis van Heemskerk staat, sinds enige tijd alweer, een zogenaamde multitouchtafel. Daarop is een veelheid aan informatie te raadplegen over de Bibliotheek IJmond-Noord, Cultuurhuis Heemskerk en de Historische Kring Heemskerk.
Woensdagmiddag 22 januari, om 15.00 uur, wordt/werd deze bron van kennis officieel in gebruik gesteld.

Een multitouchtafel heeft een aanraakbeeldscherm, waarmee de gebruiker zelf alle benodigde informatie kan opzoeken. In het Historisch Huis van de HKH is tegelijkertijd een touchscreen geplaatst, dat niet alleen dezelfde mogelijkheden heeft als de multitouchtafel, maar ook als projectiescherm kan dienen. De HKH organiseert in de eigen ruimte niet alleen lezingen, maar ook zijn er twee keer per maand ‘vrijdagmiddagbijeenkomsten’. Leden en niet-leden van de HKH kunnen dan gratis films over het Heemskerk-van-toen bekijken. Of een quiz spelen met vragen-in-beeld.
De aanschaf van tafel en scherm, een lang gekoesterde wens van de HKH, kon gerealiseerd worden door bijdragen van twee instanties. Een bedrag van € 2.000 werd geschonken door Club Feertien, een groep ex-leden van de niet meer bestaande Lionsclub Castricum-Heemskerk. Daarna zorgde de Heemskerkse stichting TriArcus voor de nog benodigde € 16.831.
In de toekomst wordt het wellicht ook mogelijk via de touchtafel een uitwisseling tot stand te brengen met Museum Kennemerland.

Recent Posts

Start typing and press Enter to search