Voorjaarsvakantie in Huis van Hilde

Met kinderrondleidingen, ArcheoHotspot en meer!

In de voorjaarsvakantie organiseert Archeologiemuseum Huis van Hilde in Castricum allerlei extra activiteiten voor de hele familie. Naast de tentoonstelling waarin je zo’n duizend archeologische schatten uit de provincie Noord-Holland kunt ontdekken, leer je hoe de mensfiguren uit de tentoonstelling vroeger leefden en kun je zelf aan de slag als archeoloog.

Kinderrondleidingen
Tijdens de voorjaarsvakantie wordt er op zondag 20, woensdag 23, zaterdag 26 en zondag 27 februari een speciale kinderrondleiding gegeven. Je staat oog in oog met Hilde, Cees ‘de steentijdman’ en de romeinse soldaat en leert aan de hand van spannende verhalen wie zij waren en hoe zij leefden. Op de andere dagen is er een reguliere rondleiding die ook geschikt is voor het hele gezin.
ArcheoHotspot

In de voorjaarsvakantie is de ArcheoHotspot elke dag geopend. Hier kruip je in de huid van een echte archeoloog en ontdek je de wondere wereld achter de archeologie. Pak een vergrootglas, pincet of rolmaat en help mee de vondsten uit een beerput te sorteren of scherven aan elkaar te plakken.

Kleur en doetafel
Terwijl de (groot-)ouders kunnen genieten van een heerlijk kopje koffie in het café kunnen de kinderen hun creativiteit kwijt aan de kleur- en doetafel met kleurplaten en knutselwerken binnen het thema archeologie.

En meer…!
Naast alle extra activiteiten kun je natuurlijk altijd speurtochten doen door de vaste en tijdelijke tentoonstelling, de ArcheoGame spelen, zelf vondsten onderzoeken in het ArcheoLab en spelen met de interactieve zandbak.

Huis van Hilde is geopend van dinsdag t/m zondag van 11.00 – 17.00 uur. Kijk voor meer informatie ook op www.huisvanhilde.nl.

Recent Posts

Start typing and press Enter to search